måndag, maj 07, 2007

Test av Macaror


Detta är de mascaror som jag för tillfället har;
med början längst upp till vänster:
  • Loreal paris - Lash Architect - Midnight black

  • Loreal paris - Volume Shocking - Black

  • MaxFactor - S-T-R-E-T-C-H - Black

  • Dior - DiorShow - Black

  • Lancome - Hypnose - Black

Jag kan börja med att kommentera Loreals - Lash Architect: Anledningen till att jag köpte denna från första början var pga en vännina. På hennes 20 års dag hade hon inhandlat denna och på kvällen var det dags att ta på sminket. På henne var den FABULOUS hon fick en volym och svärta som jag inte sett maken till! Det såg absolut ut som om hon hade lösögonfransar och böjen blev utmärkt, det var verkligen 60-tals look to the max! Såklart tänkte jag; denna mascara MÅSTE jag bara ha och sprang redan nästa dag och köpte den. STOR besvikelse väntade mig! På mina annars rätt långa fransar gjorde den inte mycket, den var kladdig och klumpade sig. Efter 5 timmar såg jag flagor nedanför ögonen. Jag har använt den från och till med förhoppningen att den ska bli bättre med tiden, men nu är den 6 månader och åker väldigt snart ner i soporna.

Betyg: 2/5

Sedan har vi Loreals - Volume Shocking: Det enda jag egentligen har att säga om denna mascaran är ett stort NO! Absolut värsta mascara jag någonsin köpt! Jag hade ändå förhoppningar på den då jag innan testat: Loreal - Double Extension Mascara vilken jag var rätt nöjd med. De bygger båda på samma princip; med först en "vit mascara - base coat" som man applicerar och sedan en svart mascara. Skillnaden är dock Volume Shockings förfärliga kam istället för borste! Det går bra och smidigt med appliceringen av "base coaten" men sedan kommer den där bedrövliga kammen! Det blev bara katastrofala spindelben utav allt ihop. Då kan jag även tilläga att jag hade en ögonfransborste och försökte rätta till saker med, men inget hjälpte. Har bara prövat den några enstaka gånger, men alltid varit tvungen att tvätta bort den då det ser hemskt ut! Har även testat att torka bort en del mascara från kammen, men då det är en skåra i mitten kommer man inte åt där. För att sammanfatta ett stort fett NO!!!
Betyg: 0/5

Max Factor - S-T-R-E-T-C-H: Denna mascara köpte jag pga en annan vännina. Hon använde den och fick JÄTTE låånga och snygga fransar! Frågade runt lite och det visade sig att ytterliggade en av mina vänner hade samma mascara och var väldigt nöjd. Sånna fransar vill jag också ha tänkte jag och sprang och köpte en likadan. Tidigare har jag varit ett stort fan av MaxFactors - 2000 calorie och varit väldigt nöjd.Men denna tillförde tyvär inte så mycket till mina fransar. Visst dem blev snygga och den kladdade och klumpade sig nästan inget alls. Men mina fransar såg glesa och väldigt tunna och smala ut. Kom fram till att det var volym och inte längd som mina fransar behövde och därför har den inte blivit mycket använd. Men för den som har mycket volym och täta fransar, men itne så långa kan säkert denna mascara vara något! Jag har inte märkt av någon större flagnande av den heller vilket är ett stort plus!
Betyg: 3/5

Dior - DiorShow: Som så många andra har jag hört mcyekt gott om diorshow och beslöt mig för att prova. Detta var min första mascara som jag köpte för över 200 kronor. Första gången jag använde den var den inte mer än ok. Den var svårarbetad och det blev några klumpar på ögonfransarna. Allvarligt talat tänkte jag vad var allt ståhej om att denna mascaran var så underbart fabulous!? Efter några användningar förstod jag! Mascaran flöt på lätt och utan krångel. Fransarna fick en volym jag inte sett maken till innan och den verkade hålla bra genom alla livets perioder av gråt och glädje utan att flagna. Äntligen! Men ack den lycka som varar för evigt. Efter några månader sjunker det i mitt omdöme: den är nu inte alls lika volymgivande då den är väldigt torr och fäller en hel del under ögonen redan efter några timmar. Trots detta är jag fast besluten att prova den nya Dior mascaran som ska lanseras i mars! Det sägs att den ska ge ännu svartare färg på fransarna och dessutom inte torka ut lika fort. Jag hoppas på succe! Ett minus för DiorShow är att borsten är så stor så den når inte mina små ögonfransar längst in vid ögat, vilket är väldigt störande då detta hade hjälp att öppna upp ögat ytterligare. Jag hoppas dem har kommit på någon smart lösning på detta på den nya mascaran.
Betyg: 4/5

Lancome - Hypnose: Detta är nog faktiskt den bästa mascara jag testat om man ska se på helheten. Den är så otroligt lätt arbetad och kommer lätt åt även de mindre fransarna i ögonvrån och ger dessa volym. Den öppnar upp ögat och ger fransarna både längd och volym. Jag har inte märkt någon som helst tendens till flagor under ögat samtidigt som den är väldigt lätt att tvätta bort med vatten. Ett minus för denna mascara är dock att den torkar så fruktansvärt fort! Och när den torkar försvinner nästan allt vad volym heter och istället får man "enbart" långa fransar.
Betyg: 4/5


Tips:
Något som jag lärt mig under alla mina mascara år är: Tänk efter vad du vill få ut av din mascara innan du köper en! Kom ihåg att alla ögonfransar är olika; det som passar utmärkt för din kompis behöver inte passa utmärkt för dig. Det kan vara värt att snoka runt lite ett tag innan och läsa många olika recensioner från olika ställen innan du slår till på en mascara. Lycka till!

4 kommentarer:

Rouge sa...

Hoho, så utförliga recensioner alltså! =D Very Good! =D

Linda sa...

Rouge: Tack Sweetie! Fast du har ju läst dem en gång redan ;D

Rouge sa...

Rouge: Jo men de är ju så bra och informerande så det är super att du har lagt ut dem igen liksom ^^

Anonym sa...

Första gången jag hittar en så bra test sida på olika mascaror,så detaljerat och bra helt enkelt.Tack för denna sida.

Alexandra.S.